Tarikh: 12 Mei 2016 (Khamis)
Lokasi: Shah Alam
Episod: Sate
Segmen: 2 (Bersama Blogger)
Blogger: www.inaainaa.com
Blogger: www.inaainaa.com
Pemilik: Encik Muiz dan Encik Azhar
Krew RTM: Wahid, Zamri, Alias, Zarif, Zafir, Ijat & Nurul.
Bahan-bahan yang digunakan untuk perapan sate adalah:
Bawang merah, lengkuas, mentega, serai, gula, kunyit dan jintan manis.
Bahan-bahan untuk kuah kacang pula adalah:
Bawang merah, cili boh, kacang, minyak, garam dan gula melaka.
Selain sate ayam, daging dan kambing sebagai menu utama, Restoran Willy Satay turut menyediakan pelbagai menu lain seperti Nasi Kerabu Satay, Char Kuew Tiau dan Nasi Kak Wok.
Harga adalah seperti berikut:
Sate ayam & daging - RM1/pcs.
Sate perut- RM1.20/pcs.
Sate kambing - RM1.40/pcs.
Nasi Kak Wok- RM5.
Set nasi kak wok + teh o ais- RM6.
Nasi Kerabu Sate- RM7.50.
Set nasi kerabu sate + jus tembikai- RM10.
Char Kuey Tiaw- RM5.50.
Kedai ini beroperasi setiap hari dari jam 12 tengahari hingga 11 malam.
For details, boleh tengok blog ina aina:
Ina Aina blogger jemputan rancangan WALLA.
facebook: MENU KITA-WALLA.
Instagram: wallaumd & abangbrian.
Krew RTM: Wahid, Zamri, Alias, Zarif, Zafir, Ijat & Nurul.
Bahan-bahan yang digunakan untuk perapan sate adalah:
Bawang merah, lengkuas, mentega, serai, gula, kunyit dan jintan manis.
Bahan-bahan untuk kuah kacang pula adalah:
Bawang merah, cili boh, kacang, minyak, garam dan gula melaka.
Selain sate ayam, daging dan kambing sebagai menu utama, Restoran Willy Satay turut menyediakan pelbagai menu lain seperti Nasi Kerabu Satay, Char Kuew Tiau dan Nasi Kak Wok.
Harga adalah seperti berikut:
Sate ayam & daging - RM1/pcs.
Sate perut- RM1.20/pcs.
Sate kambing - RM1.40/pcs.
Nasi Kak Wok- RM5.
Set nasi kak wok + teh o ais- RM6.
Nasi Kerabu Sate- RM7.50.
Set nasi kerabu sate + jus tembikai- RM10.
Char Kuey Tiaw- RM5.50.
Kedai ini beroperasi setiap hari dari jam 12 tengahari hingga 11 malam.
For details, boleh tengok blog ina aina:
Ina Aina blogger jemputan rancangan WALLA.
facebook: MENU KITA-WALLA.
Instagram: wallaumd & abangbrian.
No comments:
Post a Comment