Tarikh: 16 Mei 2016 (Isnin)
Lokasi: Bandar Sri Permaisuri Cheras
Episod: Sup
Segmen: 1 (Street food)
Pemilik: Pak Lang
Krew RTM: Shahrunizam, Azuan, Sandivf, Ramli & Ijat.
Bahan-bahan untuk membuat sup meletup:
Bunga cengkih, kayu manis, jintan manis, jintan putih, daun pandan, bawang putih, bawang merah, bawang besar, halia, lengkuas, pes rempah kurma, minyak, garam & gula.
Krew RTM: Shahrunizam, Azuan, Sandivf, Ramli & Ijat.
Bahan-bahan untuk membuat sup meletup:
Bunga cengkih, kayu manis, jintan manis, jintan putih, daun pandan, bawang putih, bawang merah, bawang besar, halia, lengkuas, pes rempah kurma, minyak, garam & gula.
Sup meletup yang sangat famous ni merupakan resepi sup orang utara.
Bezanya dengan sup yang lain adalah air cabai yang digunakan bagi menggantikan sambal kicap.
Selain itu bihun yang digunakan adalah yang berwarna kuning.
Sup yang ada dijual di sini adalah:
Sup ayam/daging: RM5
Sup perut/paru: RM5
Sup campur: RM6
Selain sup, boleh juga order nasi ayam (RM5) dan makanan bergoreng yang lain seperti nasi goreng dan mee/bihun/kuetiau goreng.
Kedai Sup Meletup ni dibuka setiap hari pada pukul 10 pagi hingga 3 pagi.
For details, boleh tengok facebook: MENU KITA-WALLA.
Instagram: wallaumd & abangbrian.
No comments:
Post a Comment