Wednesday, May 11, 2016

Shooting WALLA (part 3) - satay sekinchan


Tarikh: 10 Mei 2016 (Selasa)
Lokasi: Sekinchan
Episod: Sate
Segmen: 1 (Street food)
Pemilik: Abang Irwan
Krew RTM: Suhaimi, Veeran, Harun, Nurul & Ijat.





So apa yang special kat Warisan Satay Sekinchan ni?
Kebiasaannya kita makan sate ayam dan daging jer kan.
Tapi kat sini, yang bestnya ada sate itik, sate rusa dan yang paling rare adalah sate lutut ayam.
Tapi supply untuk lutut ayam adalah sangat limited.


Untuk buat bahan perapan, bahan yang digunakan adalah bawang merah, bawang putih, serai, jintan putih dan ketumbar. Blend sampai hancur dan perap selama setengah jam. Kemudian bakar.


For details, boleh tengok facebook: MENU KITA-WALLA.
Instagram: wallaumd & abangbrian.

No comments:

Post a Comment